cirsu.blogg.se

Första dagen i San José 4/2

Publicerad 2015-02-06 01:48:00 i Allmänt,

Går upp kl: 07:20 Costa Ricansk tid. 

Frukosten bestod av sinnessjukt god papaya och ananas, dessutom halsade jag i mig min första kaffe kopp på länge. Wow.

 Vi har precis kommit fram till Hotel Casa69 i San Jose efter en dag i stan, fumlandes omkring försökte vi att både orientera oss och hitta en mataffär med tandborste, shampo och simkort. Det gick bra till slut. Vi satte oss till och med i en liten park och knaprade på kakor, kex och frön. I vår jakt efter sim kort till telefonerna träffade vi på en Juan Carlos som helt enkelt gav sig hän till att inte bara införskaffa sim-korten åt oss utan även ges oss tid för lite sightseeing, som i vårt fall blev ett museum bestående av costa ricas guld historik och lite konst. Juan följde med, pratade om intressanta aspekter kring olika ting och var oerhört hjälpsam med både det ena och det andra. De andra i gänget och jag ifrågasatte först hans hjälpsamma attityd men vi alla insåg ganska snart att han helt allvarligt faktiskt ville visa oss det bästa av San Jose och att han även uttryckligen sade att han ville att vi skulle uppleva Costa Rica som ett fantastiskt land. Själv hade han rast från jobbet, han jobbade för regeringen som ”the director of economy” och hade nyligen kommit tillbaka från en affärs resa i Kina. Tydligen är Kina och Costa Rica seriösa affärspartners inom ekonomiskt tillväxt och Costa Rica ska även ha infört mandarin i skolan. 

Juan köpte sim kort åt oss, följde med till museet, tipsade om bra matställen och dessutom gav sitt nr för oss att ringa när som, ifall vi behövde hjälp. Jag kände rent spontant att vi var med om en kulturkrock, den varma, generösa, hjälpsamma mot det kalla, försiktiga, paranoida och kritiska. Intressant möte. 

 Sittandes i hotellet kände tröttheten efter en jetlag komma krypandes, vi försökte, jösses vad vi försökte att övervinna denna trötthet då vi ville gå och lägga oss i en tid som fick oss ur en jetlag. vi drog ner till receptionen och bad om kaffe, vi fick serverat vattnigt kaffe som vi klunkade i oss i matsalen, maja var så trött så hon tog miste på en kapsyl och trodde att det var en larv, mina ögon var vattniga och vi fnittrade friskt över osammanhängande ting, Emma gick med på att visa sin fulaste ansiktsmin, Sandra och Alena pratade middag som vi alla andra helst ville skippa för att gå och lägga oss, jag kom på att mitt i all trötthet så ska jag färga håret i precis den färgen Maja har på sitt hår.. klockan tickade sakta fram, till slut gav vi upp, vi gick och lade oss runt halv sju…men Alena var den starke tillsammans med Sandra, de pallrade sig ut ur hotellet för att leta efter middag. Vi andra gick bara käpprätt in till sängs och somnade oavsett kaffet, kan ha att göra med att det ändå var så vattnigt. Inte undra på, vem gör kaffe till gäster på kvällen? när Emma frågade efter kaffe, de tittade på henne halvt irriterade och kanske halvt chockerade, det tog i alla fall 10 minuter för herrskapet att göra klart det vattniga kaffet som inte hjälpte ett dug. Nog nu om denna dag. 

 

#Shakila

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela